Amintește-ți de mine
O parola iti va fi trimisa prin e-mail.
Introduceți numele de utilizator sau adresa de e-mail. Veți primi un link pentru a crea o nouă parolă prin e-mail.
Anulare
Filme – Seriale online pe cinemaHD

Nicole Kidman Lista de filme: Cel mai bun la cel mai rău

Nicole Kidman Lista de filme: Cel mai bun la cel mai rău

IMDB: /10 votes

Raportează eroarea

Kidman s-a nãscut în Hawaii pe 20 iunie 1967 si a copilãrit în Australia. Tatãl sãu este de meserie biochimist, iar mama educatoare. Kidman a luat lectii de balet din copilãrie si s-a înscris la scoala de teatru la vârsta de 10 ani. A debutat pe marele ecran în filmul australian intitulat Bush Christmas la vârsta de 14 ani. Rolul care a fãcut din ea o vedetã în Australia a fost cel din serialul Vietnam, pentru care a fost distinsã cu titlul de cea mai bunã actritã a anului 1985.

În 1998, Kidman a debutat cu succes pe scena teatralã londonezã, în piesa intitulatã The Blue Room, o adaptare a piesei “La Ronde” a lui Arthur Schnitzler, în regia lui Sam Mendes. Atât Kidman, cât si partenerul sãu de scenã, Iain Glenn, au interpretat cinci roluri diferite în The Blue Room, performantã care i-a adus lui Kidman o nominalizare la Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bunã actritã.

In cea de-a doua jumatate a anilor 90, castiga aprecierea atat de meritata a criticilor. Actrita australiana vine in atentia audientei americane cu rolul ei din „Days of Thunder” (1990) in care joaca cu Tom Cruise, dar cu adevarat reuseste de abia in 1995, cu „To Die For”, in regia lui Gus Van Sant. A castigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabel Archer din „The Portrait of a Lady”, adaptarea romanului lui Henry James. Deja celebra la Hollywood, Kidman avea sa apara alaturi de George Clooney in filmul cu un buget mare – „The Peacemaker” (1997) si alaturi de Sandra Bullock in „Practical Magic” (1998).

În 1998, Kidman a debutat cu succes pe scena teatralã londonezã, în piesa intitulatã „The Blue Room”, o adaptare a piesei “La Ronde” a lui Arthur Schnitzler, în regia lui Sam Mendes. Atât Kidman, cât si partenerul sãu de scenã, Iain Glenn, au interpretat cinci roluri diferite în The Blue Room, performantã care i-a adus lui Kidman o nominalizare la Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bunã actritã.

In 1999, Kidman a jucat in „Eyes Wide Shut” in regia lui Stanley Kubrick. In urmatorul an a continuat sa joace in mai multe filme, printre care: „Birthday Girl” in regia lui Jez Butterworth si filmul lui Baz Luhrmann, „Moulin Rouge”, in care are rolul unei curtezane din secolul 19 la Paris, film cu care castiga un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru cea mai bun actrita.

A fost casatorita de doua ori. In Ajunul Craciunului anului 1990 s-a casatorit cu Tom Cruise. Au adoptat impreuna doi copii: Isabella Jane si Connor Cruise. In februarie 2001 Tom Cruise a cerut divortul. In ianuarie 2005, Nicole l-a intalnit pe Keith Urban la un eveniment pentru Australia, tara natala pentru amandoi. Pe 25 iunie 2006 s-au casatorit la Sidney. Pe 7 iulie 2008 s-a nascut fetita lor Sunday Rose.

Nicole Kidman a fost recompensată cu o stea pentru filmele sale, situată în partea de nord, aria 6800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Nume real: Nicole Mary Kidman · Locul naşterii: Honolulu, Hawaii, USA · Data naşterii: 20.06.1967 (51 ani) · Ocupaţie: Actriţă · Constituţie: subţire ·Înălţime: 179 cm · Culoarea ochilor: albaştri · Zodia: Gemeni · Etnie/rasă: albă · Liceul: North Sydney Girls High School, Australia (abandonat în 1982) ·Universitate: Philip Street Theater, Australia (majored in Voice, Production and Theater History) · Religie: romano-catolică · Țara: Australia

sursa: https://www.cinemagia.ro

Iata filmele conform lista de pe site-ul IMDB…

Nu sunt disponibile link-uri
Nu sunt disponibile descărcări

Lasă un răspuns

Arhive

Filme asemănătoare